Medical Board
Jaarlijks worden bijna drie miljoen zelftriages op ons platform uitgevoerd. Om alle gebruikers een veilige digitale zelftriage te bieden, worden alle ingangsklachten vormgegeven door middel van beslisbomen en algoritmes.
Alle vragen en adviezen zijn zorgvuldig samengesteld door ons team van specialisten. Wij baseren ons hierbij op de geldende medische standaarden, richtlijnen en protocollen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Triage Standaard (NTS).
Alle behandelgebieden worden continu getoetst door onze Medical Board. Onze Medical Board bestaat uit:
- 3 huisartsen / kaderhuisartsen Spoedzorg
- 2 triagespecialisten / -trainers
- 2 senior contentschrijvers
- 1 doktersassistent
- 1 Product Owner
Op basis van feedback, effectmetingen en wetenschappelijk onderzoek van IQ Healthcare wordt dagelijks gewerkt aan nog betere content. IQ Healthcare is als onderdeel van het Radboudumc een internationaal topcentrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de gezondheidszorg.
CE-markering
Al sinds 2012 is Moet ik naar de dokter? bezig met de ontwikkeling van digitale zelftriage. Met alle kansen die er ontstaan is het noodzaak om kritisch te blijven over de kwaliteit van nieuwe oplossingen. Daarom heeft Moet ik naar de dokter? een zogenaamde CE-markering verkregen. Een CE-markering geeft aan dat het product aan alle van toepassing zijnde Europese (veiligheids)regels voldoet en dat de conformiteit- en overeenstemmingprocedures zijn voltooid.
Wilt u meer weten over de veiligheid, de kwaliteit en het gebruik en/of de effecten van Moet ik naar de dokter?? Neem dan een kijkje op onze wetenschappelijke validatie pagina. Hier staan de samenvattingen van (wetenschappelijke) onderzoeken die gedaan zijn naar zelftriage en Moet ik naar de dokter?.
Raad van advies:
Softwareontwikkeling
Onze digitale zelftriage draait op een modern Microsoft Azure platform. Alle data worden versleuteld opgeslagen in de Europese Economische Ruimte (EER) conform wet- en regelgeving.
Wij maken gebruik van Azure vanwege de schaalbaarheid en snelheid. Microsoft Azure ondersteunt een groot aantal verschillende programmeertalen, tools en frameworks, waardoor zowel Microsoft-specifieke als third-party software goed functioneren.
Daarnaast biedt Azure toegang tot zowel Infrastructuur als een Service (IaaS) als Platform als een Service (PaaS) en Software als een Service (Saas), waardoor wij snel nieuwe en innovatieve functies aan onze gebruikers kunnen leveren, waaronder de recente ontwikkelingen rondom AI en ChatGPT.
Onze softwareontwikkeling doen wij samen met Wortell. Wortell is dé grootste Microsoft Solutions Partner van de Benelux.
Toegankelijkheidsverklaring
De website en applicaties van Moet ik naar de dokter? voldoen aan de internationale toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG 2.1, niveau AA. Op deze pagina leest u meer over onze toegankelijkheidsverklaring.
Certificering
De kwaliteit en bescherming van persoonsgegevens binnen de dienstverlening van Moet ik naar de dokter? is van groot belang. Om te kunnen spreken van adequate informatiebeveiliging dienen informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze te zijn ingericht. Moet ik naar de dokter? is om deze reden gecertificeerd conform de norm NEN 7510 en ISO 27001. Hiervoor onderhouden wij een zogenoemd Information Security Management System (ISMS). Op deze manier hebben wij onze inspanningen ten behoeve van informatiebeveiliging vastgelegd, worden afwijkingen geregistreerd en zo nodig verbeterd.